Selecteer een pagina
Ons witte kerkje
In het Brabantse Ommel, middenin de prachtige Peel en op slechts 800 m afstand van de kronkelende beek de Aa, ligt een wit kerkje. Met mijn man en drie kinderen ben ik daar in 2020 gaan wonen en vervolgens gaan klussen. In één gedeelte van het kerkje komt een Bed & Breakfast en in de tuin staat een huisje waarin een gastenverblijf is gevestigd.
Een historische B&B met een moderne website
WEBSITE OPTIMALISATIE

Toen het gastenverblijf klaar was, wilde ik er natuurlijk zo snel mogelijk ook gasten in krijgen. Het aantrekken van gasten begint met een goede website, maar ik heb van het maken van websites totaal geen verstand… en ik heb er ook geen tijd voor (en geen zin in). Ik moest dus iemand vinden die me alles uit handen neemt wat ik niet zelf kan en me aanstuurt in de dingen die ik wél zelf kan en wil doen, zoals de fotografie en teksten voor de site.

“Binnen de eenvoud die ik wilde is het toch een supermoderne site geworden”

Geert kende ik al, omdat hij ook een website voor het bedrijf van mijn man heeft gemaakt. Dat is een hypermoderne, geavanceerde site –  eigenlijk precies wat ik niet wilde. Ik wilde een eenvoudige, leuke site met een boekingssysteem. Geen probleem voor Geert. Hij kwam hier om de locatie te bekijken en gaf meteen aan dat de naam, waarover toen nog geen beslissing was genomen, heel belangrijk was. Na een avondje brainstormen werd het op z’n Brabants ‘Ons witte kerkje’. De Bed & Breakfast kreeg de naam ‘In ons witte kerkje’ en het gastenverblijf werd ‘Bij ons witte kerkje’. Zo weet je precies waar je terecht komt.

Geert luistert heel goed naar wat je nodig hebt. Volgens mij kan hij alles maken, maar daar heb ik geen behoefte aan en dat vindt hij ook prima. Hij liet wat voorbeelden zien van sites die ook voor mij bruikbaar en werkbaar zouden zijn en daaruit heb ik er eentje gekozen – of eigenlijk heb ik dat door mijn man laten doen. Geert heeft me vervolgens precies laten weten wat hij nodig had aan foto’s en teksten. Hij heeft exact gemaakt wat ik wil en binnen de eenvoud die ik wilde is het toch een supermoderne site geworden en dat vond ik wel verrassend.
Janneke Smits
Ons witte kerkje:
Ons witte kerkje
Iemand die me alles uit handen neemt

Geert heeft heel leuke humor. Hij is ook heel complimenteus, dat werkt heel fijn.

“Hij neemt mijn ideeën, foto’s en teksten mee in zijn ontwerpen”

Hij neemt mijn ideeën, foto’s en teksten mee in zijn ontwerpen, zodat het echt een gezamenlijk project wordt met een eindproduct dat helemaal van mij is. Nou ja, eindproduct… je moet wel actief blijven om nieuwe gasten aan te trekken, dus ik wil in de toekomst wel een blog of vlog op de site zetten. Daarvoor moet ik nog een keer met Geert om de tafel, want ik wil dat graag zelf kunnen doen, anders moet ik Geert voor elk wissewasje inschakelen. Ook wil ik gasten vragen reviews te schrijven en die moeten natuurlijk ook op de site, zodat mensen die willen boeken ze kunnen lezen. Ook dat wil ik zelf kunnen doen.

Een tip van Janneke

 

Als ik Geert een tip zou moeten geven:

“Ook als de klant, net als ik, eigenlijk geen zin heeft om zich te verdiepen in de technische aspecten van de site, zou hij toch kunnen aandringen op een beetje ‘nazorg’.”

Want uiteindelijk wil ik natuurlijk toch weten hoe ik iets kan aanpassen en hoe ik zelf teksten op de site kan zetten. Geert moet zich niet laten afschrikken door mijn ‘daar heb ik eigenlijk geen zin in’. Uiteindelijk ben ik hem dankbaar als ik in de toekomst zelf mijn site kan bijhouden!