Selecteer een pagina
Baankracht
Loppersum arbeidsbemiddeling is een middelgroot uitzendbureau voor arbeidsmigranten, meestal van Poolse afkomst. Ze hebben continu tegen de 200 arbeidskrachten aan de slag, in vooral de logistiek en productie en daarnaast in de bouw en de agrarische sector. Loppersum Arbeidsbemiddeling verzorgt de huisvesting en de zorgverzekering voor een groot gedeelte van deze uitzendkrachten en daarnaast doen we de sociale begeleiding voor de krachten die de taal niet machtig zijn, zoals huisarts-, tandarts- en ziekenhuisbezoek. Voor de Nederlandse markt heb ik, samen met een collega uitzendbureau, Baankracht opgericht. Om te kijken of we de traditionele werkwijze in de uitzendmarkt een beetje overhoop kunnen gooien, hebben we Geert van Vindkracht13 ingeschakeld.
Automatiseren en robotiseren
MARKETING STRATEGIE, OMZET MEETBAAR MAKEN, ZICHTBAARHEID VERHOGEN, ONLINE KLANTGERICHTHEID, REBRANDING, WEBSITE OPTIMALISATIE, ONLINE MEETBAAR MAKEN, CREATIEVE CAMPAGNE, GOOGLE ANALYTICS, SEO OPTIMALISATIE, PROCESS OPTIMALISATIE, ONBOARDING NIEUWE KLANTEN

Boris Smits, algemeen directeur van Loppersum Arbeidsbemiddeling en mede-eigenaar van Baankracht:

“We wilden weten of we de gebruikelijke processen kunnen automatiseren en robotiseren”

We wilden weten of we de gebruikelijke processen kunnen automatiseren en robotiseren. Als alles wat repeterend is in het administratieve proces kan worden geautomatiseerd, dan komen er zo min mogelijk mensen aan te pas en die kunnen dan weer worden ingezet om onze uitzendkrachten en klanten persoonlijke aandacht te geven. Dat vinden we heel belangrijk. 

Geert is communicatief heel sterk, komt zijn afspraken na en is heel duidelijk in wat hij wel en wat hij niet kan. Hij doet geen loze beloften, staat open voor feedback, denkt mee en luistert erg goed. Onze werkrelatie is open en ‘samen’: het is een partnership waarin we van elkaar leren. Geert straalt uit dat hij passie heeft voor zijn werk, op zo’n manier dat het bijna geen werken meer lijkt. Alles wat wij met Geert doen, voegt waarde toe aan ons bedrijf. We lachen wat af, maar als het serieus moet zijn, is het dat ook.
Boris Smits
Algemeen directeur Loppersum Arbeidsbemiddeling & mede-eigenaar van
Baankracht
Geert heeft ervoor gezorgd dat onze oogkleppen zijn afgevall

In juni 2020 zijn we gestart met Geert en die heeft onze ogen echt geopend. De kleppen vielen af! De gesprekken die we met hem hebben gevoerd, hebben ertoe geleid dat we heel anders zijn gaan kijken naar onze processen. Ook hebben we geleerd dat automatiseringsprocessen geen lange en dure trajecten meer zijn, waaraan veel prijzige leveranciers te pas komen.

In een korte tijd en tegen een redelijk bedrag alles automatisch

Een simpel voorbeeld? Als een contract van één van onze uitzendkrachten afliep, dan kregen we een seintje vanuit het systeem. We gingen dan bellen met die kracht of mailen, dan zetten we een nieuw contract klaar dat digitaal moest worden ondertekend. Liet dat te lang op zich wachten, dan gingen we weer bellen of mailen. Geert heeft er in korte tijd en tegen een redelijk bedrag voor gezorgd dat alles automatisch gaat: het mailtje naar de arbeidskracht, het klaarzetten van het contract, het seintje dat het contract nog niet is getekend. Zo hebben we legio processen die nu worden geautomatiseerd. Baankracht gebruiken we als serieuze poeftuin, en als het loopt gaan we dat natuurlijk ook bij Loppersum Arbeidsbemiddeling toepassen.

Een tip van Boris

 

Een tip voor Geert?

Hij reageert zo snel op een vraag of probleem dat hij het soms niet helemaal goed heeft doorgrond

– om daar vervolgens zelf na een half uur achter te komen. Het hoeft echt niet razendsnel, neem rustig de tijd om er even in te duiken!

Ons traject met Vindkracht13 eindigt denk ik nooit. Bij Baankracht zijn we nog lang niet klaar en binnen Loppersum Arbeidsbemiddeling is ook nog veel werk te verzetten. Allereerst gaat Geert daarvoor nu de internetmarketing voor de Oost-Europese markt oppakken. Een spannend project!